Фото: vikna.tv

"Диверсія цілком ймовірна": Гуменюк оцінила загрозу теракту на ЗАЕС

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що диверсія росіян на Запорізькій атомній електростанції цілком ймовірна.

Таку заяву посадовиця зробила в ефірі телемарафону. Гуменюк запевнила, що влада України та військові ретельно стежать за ситуацією на ЗАЕС й інформують населення відповідно до тої небезпеки, яка може відбутися на станції.

"Диверсія цілком ймовірна. Ми розуміємо, що вона може бути використана як довготривалий шантаж, так і безпосередній тиск під виглядом таких дій, які будуть вчинені, типу підриву чи нагнітання обстановки", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов 20 червня повідомляв, що існує певна загроза підриву Запорізької атомної електростанціїРосійські окупанти додатково замінували ставок-охолоджувач на ЗАЕС. Він зауважив, що через те, що росіяни знищили греблю Каховської ГЕС, вони зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів на ЗАЕС.

Вже 4 липня Генштаб Збройних сил України попередив, що російські окупанти найближчим часом можуть здійснити провокації на території ЗАЕС.

Також раніше британська газета Times повідомляла, що президент Росії Володимир Путін може дати вказівку підірвати Запорізьку атомну електростанцію. Останні невдачі можуть змусити його зробити радикальні кроки, щоб зберегти позиції. Водночас президент України Володимир Зеленський вважає, що РФ планує підірвати Запорізьку атомну електростанцію дистанційно вже після передачі її Україні. Окупанти прагнуть заморозити війну.

Сили оборони запевнили, що забезпечені засобами індивідуального захисту на випадок радіаційної небезпеки. Якщо трапиться так, що окупанти підірвуть Запорізьку ЗАЕС, українські військові продовжать виконувати завдання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.07.2023 00:04