Ердоган пообіцяв продовжувати військову операцію в Сирії

30 ЖОВТНЯ 2018 14:18

Анкара буде продовжувати військові операції в Сирії до повного знищення курдських збройних формувань на схід від Євфрату. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи перед членами правлячої Партії справедливості і розвитку.

«Ми не дозволимо на сході від Євфрату створити терористичну структуру, ми її зруйнуємо. Крок за кроком, очистимо пагорб за пагорбом», - підкреслив Ердоган.

Також, за його словами, Туреччина не дозволить ісламістам в Сирії, з одного боку, «провокувати режим» в Дамаску, а з іншого - «намагатися воскресити «Ісламську державу», з тим щоб занурити спочатку Ідліб, а потім і всю арабську республіку в «вогонь і кровопролиття».

Про можливе продовження турецької військової операції на півночі Сирії Ердоган заявив ще в минулу суботу, за підсумками саміту з лідерами Росії, Німеччини і Франції в Стамбулі.

Раніше, 28 жовтня, турецькі військові завдали артилерійські удари по позиціях курдських Сил народної самооборони в районі Зор Магар сирійського міста Айн-ель-Араб на східному березі Євфрату.

Світ, 30.10.2018 14:18