Фото: МЗС Естонії

Естонія вигнала з країни російського дипломата: відома причина

У п'ятницю, 24 березня, Естонія вигнала з країни співробітника посольства РФ. Він займався поширення російської пропаганди.

Про це повідомляється на сайті міністерства закордонних справ Естонії.

МЗС Естонії викликало тимчасового повіреного у справах посольства Російської Федерації. Йому вручили дипломатичну ноту про оголошення співробітника посольства з дипломатичним статусом персоною нон ґрата. Його ім'я не уточнили. Російський дипломат має виїхати з країни до 29 березня.

Своє рішення у зовнішньополітичному відомстві країни пояснили тим, що діяльність цього російського дипломата в Естонії суперечила Віденській конвенції про дипломатичні зносини. 

"Цей дипломат брав безпосередню й активну участь у підриві безпеки та конституційного ладу Естонії, поширенні пропаганди, що виправдовує військові дії Росії та займався розколом суспільства Естонії", — зазначили в МЗС Естонії.

Нагадаємо, Естонія  віддала Україні всі 155 мм гаубиці, що були на озброєнні балтійської країни. Уряд Естонії ухвалив свій найбільший пакет військової допомоги Україні загальною вартістю 113 млн євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 24.03.2023 14:44