Фото: Telegram-канал Вадима Філашкіна

Евакуація на Сумщині: в ОВА зробили важливу заяву

Жителів прикордонних районів Сумської області закликають евакуюватися. Залишатись на цих територіях небезпечно, адже ворог продовжує інтенсивно обстрілювати регіон, застосовуючи різні види озброєння.

Про це повідомила прес-служба Сумської обласної військової адміністрації із посиланням на заяву голови ОВА Володимира Артюха.

За його словами, 183 населені пункти Сумської області визначені як такі, жителі яких підпадають під евакуацію. На сьогодні з прикордоння області вивезли вже понад 21 тисячу людей. 

"Звертаюсь до керівників громад: сьогодні немає часу на зволікання, треба приймати конкретні рішення і евакуювати людей. Є громади, які готові прийняти людей, готові надати помешкання і прийняти тих, хто потребує допомоги. Нас підтримують сусідні області, де підготовлене житло для тих, хто евакуюється", — зазначив він.

Зокрема, за словами Артюха, громади Роменської РВА Сумської області на сьогодні готові надати жителям прикордоння 67 будинків для поселення. Станом на зараз на Роменщині вже прийняли три родини із дітьми і готуються поселити ще п'ять сімей.

"Для підтримки й супроводу евакуйованих у кожному з районів Сумської області створені координаційні штаби з проведення евакуаційних заходів. Відповідне рішення прийняли згідно із постановою Кабінету Міністрів України", — зазначив голова Сумської ОВА.

У штабах, людям, які виїхали або планують виїздити, надають інформацію про наявні місця для тимчасового проживання, про можливість отримання соціальної підтримки, правничої та іншої допомоги, про варіанти швидкого залучення переміщених осіб до діяльності в територіальних громадах з урахуванням їх професійного та особистого досвіду.

Жителі Сумщини, які прийняли рішення виїхати у більш безпечні місця, про час і місце евакуації можуть дізнатись у керівника громади або ж старости населеного пункту. З 28 серпня з Шостки до Києва курсує евакуаційний вагон. Потяг вирушає о 12:21. Евакуація здійснюється безкоштовно за попереднім записом (в управлінні праці та соціального захисту населення Шосткинської міської ради), або за годину до відправлення безпосередньо біля евакуаційного вагона.

Також отримати інформацію щодо переміщення в евакуаційному вагоні можна за телефонами вказаними на офіційному сайті Сумської ОВА.

Нагадаємо, 26 серпня внаслідок рашистського обстрілу в Сумській області зафіксовано влучання в об’єкт залізничної інфраструктури. Внаслідок атаки постраждала одна людина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.08.2024 15:48