Фото: "Вікіпедія"

F-16 для України: пілот Moonfish розповів подробиці навчань на винищувачах

Український льотчик Повітряних сил ЗСУ з позивним Moonfish розповів про перебіг навчання пілотів на винищувачах F-16. Він вже перейшов з симулятора в кабіну справжнього літака.

Про це повідомляє CNN.

Moonfish наголосив, що на радянських Міг-29 і Су-27 програмне забезпечення ніколи не змінюється, а на F-16 постійно вдосконалюється.

"У F-16 дуже хороша зброя, яка може виконувати будь-яку місію. цей винищувач може виконувати ряд функцій, серед яких забезпечення повітряного прикриття наземних військ, атака наземних цілей, знищення літаків противника, перехоплення ракет", — розповів Moonfish

За його словами, на повноцінну підготовку пілота F-16 можуть піти роки.

"Однак українські військові льотчики проходять "прискорений" курс навчання. Їм на освоєння цього літака дається близько півроку. Відведеного часу достатньо, щоб освоїти базові можливості F-16, необхідні Україні. У нас було б багато часу, щоб повністю вивчити реактивний літак, в мирний час. Однак у нас немає часу", — визнав Moonfish.

Нагадаємо, у Румунії 13 листопада розпочинаються навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Там відкрили Європейський навчальний центр на військово-повітряній базі Фетешті.

Раніше Пентагон повідомляв, що на території США стартувала льотна підготовка українських пілотів на винищувачах F-16.

Додамо, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що хоч деякі західні партнери й вважають, що винищувачі F-16 не зможуть змінити хід війни в Україні, але це не так. Він заявив, що літаки допоможуть українським воїнам отримати перевагу у небі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 14:50