Фото: mediacenter.org.ua

Чи змінять винищувачі F-16 хід війни в Україні: пояснення Повітряних сил

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що хоч деякі західні партнери й вважають, що винищувачі F-16 не зможуть змінити хід війни в Україні, але це не так. Він заявив, що літаки допоможуть українським воїнам отримати перевагу у небі.

Про це посадовець заявив в ефірі телемарафону.

"Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять. Питання у тому, щоб ці літаки не мали тактико-технічні характеристики значно слабші за російські. Нам потрібні літаки сучасні, які зможуть завоювати перевагу у повітрі",  сказав військовий.

Ігнат пояснив, що F-16 підходять для України, адже можуть завдавати ударів по наземних, надводних та повітряних цілях, а також захистити небо від ракет та дронів. Водночас F-16 зможе відіграти російську авіацію і прикрити з повітря наземні війська.

"Я думаю, що такі авіаційні комплекси, а багатоцільовий літак — це авіаційний комплекс, вирішать ряд завдань, зможуть суттєво вплинути на хід війни",  додав він.

Нагадаємо, міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що отримання Україною літаків не змінить хід війни з Російською Федерацією. Військовим насамперед потрібні боєприпаси та далекобійні ракети.

Крім того, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вважає, що багатоцільові винищувачі F-16, які Україна отримає наступного року, стануть менш корисними, ніж могли б бути. Це пов’язано з тим, що Росія посилила свою протиповітряну оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.11.2023 10:21