Facebook забанив більше 200 додатків

16 ТРАВНЯ 2018 08:47

Після скандалу з компанією Cambridge Analytica Facebook призупинив роботу близько 200 додатків, які мали доступ до особистих даних користувачів. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на New Scientist.

Тепер Facebook проведе розслідування і дізнається, з якою метою збирали цю інформацію.

Одне з таких додатків - на перший погляд звичайний психологічний тест myPersonality, створений вченими Кембриджського університету.

Це тестування пройшло більше 6 мільйонів користувачів, і половина з них погодилася поділитися своїми даними. А це інформація про вік, стать, місце розташування, оновленні статусу, відповіді користувачів на питання тесту і інші дані.

Програма також збирала інформацію про статуси 22 мільйонів користувачів Facebook і демографічні дані 4 мільйонів.

І все б нічого, але всі ці дані автори програми зберігали на сайті, логін і пароль до якого протягом чотирьох років легко можна було знайти на Github.

Для перегляду даних необхідна була тільки реєстрація в якості співавторів проекту.

Ними були близько 280 осіб з 150 компаній, в тому числі Facebook, Google, Microsoft і Yahoo; mypersonality вже видалили з Facebook, і така ж доля чекає і інші додатки, авторів яких викриють у зловживанні даними користувачів.

«Ще треба багато попрацювати, щоб знайти всі додатки, які могли зловживати даними людей в Facebook - і це буде тривати деякий час. У нас великі команди експертів, які важко працюють як усередині компанії, так і за її межами над аналізом цих додатків», - заявив віце-президент компанії зі зв’язків з партнерами Айм Арчібонг.

Світ, 16.05.2018 08:47