Фільми 2024: найочікуваніші прем'єри цього року

У 2023 році відбувся страйк акторів та сценаристів, який дещо пригальмував знімання фільмів та відтермінував світові прем'єри. Однак протести закінчились, і вже зовсім скоро на нас чекає багато цікавих кінострічок.

TruеUA підготував добірку найкращих прем'єр, вихід яких планується у 2024 році.

"Мадам Павутина"

Жанр: екшн, фантастика, пригодницький

Режисер: Ес Джей Кларксон

Дата виходу: 14 лютого 2024 року

Фантастичний бойовик "Мадам Павутина" стане четвертим фільмом у кіновсесвіті Людини Павука від SONY. Розробка проекту почалася у 2019 році, одразу після того, як був завершений сценарій фільму "Морбіус". Титульний персонаж фільму вперше з'явилася на сторінках коміксів у 1980 році. Даний проект — перша поява героїні на кіноекрані. Після тривалого кастингу на головну роль затвердили Дакоту Джонсон. Основні зйомки проходили у другій половині 2022 року у Бостоні.

Парамедикиня із Нью-Йорка Кессі Уеб (Дакота Джонсон) щодня рятує чиїсь життя. Вона діставала з машини, що потрапила в аварію, травмованих людей, коли потрощена машина зірвалася з мосту. Кессі вижила дивом і відтоді її переслідують дивні видіння. Дуже швидко вона зрозуміла, що отримала можливість бачити майбутнє. Три дівчини, з якими вона не була знайома раніше, у небезпеці. За ними усіма полює таємничий зловісний незнайомець.

"Кунг-фу Панда 4"

Жанр: екшн, пригодницький

Режисер: Майк Мітчелл

Дата виходу: 8 березня 2024 р.

Цієї весни зустрічайте продовження улюбленої комедійної франшизи від DreamWorks Animation "Панда Кунг-Фу 4". Здобувши три перемоги над лиходіями світового рівня завдяки неперевершеній відвазі та шаленим навичкам бойових мистецтв, легендарному воїну По нарешті світить відпочинок. Точніше, він мусить стати Духовним лідером Долини Миру.

"Каскадер"

Жанр: екшн, комедія, драма

Режисер: Девід Літч

Дата виходу: 2 травня 2024 року

Колт — каскадер і, як і кожному каскадеру йому доводиться виконувати складні трюки, стрибати з найвищої висоти та постійно ризикувати життям для ефектних кіносцен. Переживши нещасний випадок на майданчику, який майже знищив його кар’єру, Колту знову доведеться повернутися до роботи. Він повинен розшукати зниклу кінозірку, розгадати підлу змову та ще й повернути кохання усього життя.

"Бідолашні створіння"

Жанр: фантастика, комедія, драма

Режисер: Йорґос Лантімос

Дата виходу: 18 січня 2024 року

Неймовірна історія про фантастичну еволюцію Белли Бакстер (Емма Стоун). Геніальний та неординарний вчений Ґодвін Бакстер (Віллем Дефо) повертає молоду жінку до життя і стає її наставником. Однак, прагнучи нового досвіду, Белла тікає зі спритним і нечистим на руку адвокатом (Марк Руффало). Разом вони вирушають у буремну пригоду через континенти. Вільна від упереджень свого часу, героїня стає непохитною у своїй меті — боротися за рівність і свободу. 

"Думками навиворіт 2"

Жанр: пригодницький, комедія, анімація, сімейний

Режисер: Піт Доктер, Ронні Дель Кармен

Дата виходу: 14 червня 2024 року

Продовження мультфільму від Disney та Pixar повертає глядачів у свідомість новоспеченої підлітки Райлі. Радість, печаль, страх, гнів і відраза — ці емоції завжди були у дівчинки на ім’я Райлі. Чимало зусиль було докладено, аби всі вони могли співіснувати гармонійно та допомагати Райлі справлятися з тими чи іншими подіями у житті. Вони не встигли усвідомити, як швидко росте їхня дівчинка. Одного дня керівний пункт, де живуть емоції, руйнують і встановлюють новий, значно більший і складніший. Підлітковий вік подарував Райлі ще одну емоцію — тривожність. Але здається вона прийшла сюди не одна.

Нагадаємо, одразу пʼять фільмів від українських режисерів, про Україну або знятих за української копродукції потрапили у двох категоріях в офіційні списки попередньої кваліфікації на премію "Оскар". Оприлюднили претендентів у категоріях на найкращий анімаційний і документальний фільм, а також найкращий міжнародний фільм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 17.01.2024 18:00