Фото: росЗМІ

Фільм про Навального отримав "Оскар": у Зеленського різко відреагували

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк обурився врученням "Оскару" документальній стрічці "Навальний". У ній розповідається про російського політика Олексія Навального.

Про це Подоляк написав у Twitter.

"Якщо Оскар поза політикою, як тоді розуміти документальний маніфест "Навальний", у якому внутрішньоросійська політика ллється через край? Якщо Оскар поза контекстом війни в Україні та масового геноциду українців, навіщо тоді постійно говорити про гуманізм і справедливість?" — заявив він.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 13 березня, у Лос-Анджелесі відбулася 95-а церемонія вручення премії Американської кіноакадемії — Оскар. Під час заходу обрали переможців у 24 номінаціях.

Зокрема, Оскар в номінації Найкращий повнометражний документальний фільм вручили документалці Навальний про отруєння російського політика, його лікування та повернення до РФ.

Варто зауважити, що другий рік поспіль Американська кіноакадемія відмовилася від трансляції звернення президента Володимира Зеленського щодо війни в Україні під час вручення премії "Оскар". Торік Зеленському вдалося виступити онлайн на Каннському та Венеціанському кінофестивалях, а також на церемонії вручення премії "Греммі". Також глава держави взяв участь у церемонії відкриття торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2023 12:44