Фото: Pixabay

Фінляндія всьоме стала найщасливішою країною світу

Фінляндія сьомий рік поспіль очолила рейтинг найщасливіших країн світу. Наша держава ж посіла лише 105 сходинку.

Про це повідомило видання "Європейська правда" з посиланням на звіт World Happiness Report.

Відтак, згідно зі світовим рейтингом, на другому місці у рейтингу найщасливіших країн закріпилася Данія, на третьому місці опинилася Ісландія. Також до п'ятірки увійшли Швеція та Ізраїль.

"У цих країнах тісний зв'язок з природою та здоровий баланс між роботою та особистим життям сприяють лідерству у світових рейтингах щастя. Водночас зростання відчуття нещастя, особливо серед молоді, призвело до того, що інші західні країни опустилися в рейтингу", — йдеться у повідомленні.

Так, за даними World Happiness Report, Німеччина та Сполучені Штати Америки значно знизили свої показники за рівнем щастя. Зокрема, вони вперше випали з першої двадцятки за десяти років. Натомість їх місця зайняли Коста-Ріка (12 сходинка) і Кувейт (13 сходинка).

Водночас Україна у цьому рейтингу посіла 105 місце. Аутсайдером за рівнем щастя став Афганістан, він перебуває на останньому 143 місці.

Нагадаємо, раніше Україна отримала 36 балів зі 100 можливих в Індексі сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index — CPI) за 2023 рік і тепер посідає 104 місце поміж 180 країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.03.2024 10:23