Фонд Сороса вирішив піти з Угорщини!

15 ТРАВНЯ 2018 16:14

Фонд Джорджа Сороса «Відкрите суспільство» прийняв остаточне рішення про припинення діяльності в Угорщині, на батьківщині мільярдера.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Штаб-квартира організації буде перенесена з Будапешта в Берлін. У заяві фонду сказано, що це стало наслідком «все більш репресивної атмосфери» в країні.  

«Відкрите суспільство» раніше анонсувало вихід з Угорщини в разі прийняття нового закону про обмеження для некомерційних організацій.  

Обговорення ініціативи, яку неформально називають «Стоп Сорос», супроводжувалося інформаційною кампанією з критикою мільярдера і його проектів.   

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан неодноразово заявляв, що покладе край діяльності фонду. Влада звинувачує НКО в створенні загрози національній безпеці через програм, які допомагають мігрантам легалізуватися в Євросоюзі.  

Закон збираються прийняти найближчим часом. Він, крім іншого, спрощує висилку з країни іноземних співробітників НКО і вводить 25-відсотковий податок на фінансування таких організацій з-за кордону.   

У фонді Сороса кажуть, що це фактично ставить хрест на роботі багатьох НКО.  

Фонд Джорджа Сороса фінансує в Угорщині широкий спектр проектів.   

Крім підтримки мігрантів мова йде про спонсорування програм, пов'язаних з поширенням демократичних цінностей, про освіту і про соціальну допомогу.

 

Світ, 15.05.2018 16:14