Фракція БПП має намір підтримувати всі подання Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканності

23 ЛИПНЯ 2017 13:02

Фракція партії «Блок Петра Порошенка» буде підтримувати всі подання Генеральної прокуратури України на зняття депутатської недоторканності, незважаючи на прізвища народних депутатів, заявляє перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, інформує TrueUA з посиланням на Інтерфакс.

При цьому він наголосив на необхідності того, щоб в найближчі роки в українських судах сформувалася єдина практика визначення розміру застави. "Зараз рішення судів щодо розмірів застав викликають в суспільстві багато питань: чому одному народному депутату суд призначив заставу 300 тисяч, а іншому - 50 мільйонів. На мою думку, щодо тих чи інших звинувачень, статей практика повинна бути однаковою", - сказав І. Кононеко в ефірі телеканалу "112 Україна".

Парламентар також наголосив на недосконалості практики визначення застави в разі відмови парламенту в наданні дозволу на арешт депутата. "У випадку, якщо Верховна Рада надала дозвіл на зняття депутатської недоторканності, але не надала дозволу на арешт народного депутата, проблему можна вирішити шляхом обмеження пересування і вилучення закордонних паспортів. Вважаю, що в разі використання всіх запобіжників у комплексі це буде достатнім для того, щоб правоохоронні органи впевнено проводили слідство", - сказав І.Кононенко.

Політика, 23.07.2017 13:02