Франція допоможе Україні розмістити сонячні електростанції в зоні ЧАЕС

07 СЕРПНЯ 2017 16:31

Уряд Франції надасть фінансову і технічну допомогу Україні для реалізації проекту з розміщення сонячних електростанцій потужністю 1200 МВт в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook за підсумками переговорів з тимчасовим повіреним Франції в Україні Крістофом Ле РИГОЛЕРОМ повідомив TrueUA профільний віце-прем'єр-міністр Володимир КІСТІОН.

«Є принципова згода уряду Франції виділити фінансування, щоб допомогти Україні в розробці техніко-економічного обґрунтування для проекту будівництва сонячних електростанцій в зоні відчуження. Загальне бачення проекту буде розроблено за допомогою французьких фахівців до кінця цього року», - написав він.

Також Кістіон повідомив, що держкомпанія-оператор об'єднаної енергосистеми «Укренерго» до жовтня 2017 року вивчить технологічні та економічні аспекти та розробить схему електромереж в зоні відчуження для забезпечення підключення потужностей сонячної енергетики в обсязі до 1200 МВт.

«Ми поєднаємо результати досліджень, викладені в обох документах з тим, щоб ефективно реалізувати надважливий для країни проект, який дозволить втричі збільшити загальний об’єм сонячної генерації в Україні.», - додав Кістіон.

Події, 07.08.2017 16:31