Фото: Національна поліція

Франція жорстко відреагувала на атаки РФ по Запоріжжю: що заявили союзники України

Ракетні удари Російської Федерації по українських населених пунктах, зокрема й по Запоріжжю, не повинні залишитись безкарними. Франція засуджує російські повітряні удари країни-агресора.

Відповідну заяву опублікувало міністерство закордонних справ Франції ввечері 11 серпня. У французькому відомстві наголосили, що країна категорично засуджує російські повітряні удари по Запорізькій області на півдні України. 

"Ці атаки знову були спрямовані на цивільну інфраструктуру, включно з житловою зоною, що є грубим порушенням міжнародних гуманітарних прав", — йдеться у повідомленні МЗС Франції.

У Парижі наголосили, що міністр закордонних справ Катрін Колонна неодноразово наголошувала, що такі дії є воєнними злочинами й вони не можуть залишатися безкарними. 

"Франція віддана і залишатиметься відданою посиленню військової підтримки України, зокрема шляхом тісної співпраці зі своїми партнерами для зміцнення протиповітряної оборони України", — йдеться у повідомленні.

Обстріл Запоріжжя

У четвер, 10 серпня, російські загарбники атакували Запоріжжя. Внаслідок обстрілу загинула одна людина. Спочатку повідомлялося, що внаслідок удару поранень зазнали дев'ятеро людей, проте число постраждалих зросло до 11, а згодом і до 16. Відомо, що серед постраждалих четверо дітей. На удар по Запоріжжю відреагував і президент Володимир Зеленський. Гарант висловив співчуття родині загиблого та всім постраждалим.

"Від удару російською ракетою по цивільній будівлі зайнялася пожежа. Станом на зараз відомо про одного загиблого. Мої співчуття. Є поранені. Всі служби на місцях. Працюють, рятують людей. Кожен наш воїн, який знищує окупантів, який іде вперед і веде за собою вперед, який звільняє нашу землю, наближає справедливість для України. Наближає відплату. Україна вистоїть. Російський терор неминуче програє", — зазначив очільник держави.

Нагадаємо, за даними Національної поліції України, окупанти вгатили по Запоріжжю ракетою "Іскандер-К". У результаті влучання сталось займання транспортних засобів, припаркованих поруч з епіцентром вибуху, пожежу оперативно ліквідували працівники ДСНС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2023 10:45