Французькі повії: Клієнти стають вимогливішими та не хочуть вдягати презерватив

13 КВІТНЯ 2018 11:57

Проституція у Франції - справа все більш небезпечна. Тому провиною - закон про штрафи для клієнтів, прийнятий парламентом в квітні 2016 року. Згідно з висновками Національного центру наукових досліджень, 63% секс-працівників та працівниць скаржаться сьогодні на погіршення умов праці, 78% - на істотне зниження доходу. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

«Клієнти стають вимогливішими. При цьому змусити їх надіти презерватив все складніше. Ціни на секс-послуги знизилися, а ризики жорстокого поводження - зросли. Адже нам не доводиться вибирати - ми готові їхати в неперевірені місця до неперевірених клієнтів. Я не бачу нічого доброго в цьому законі», - говорить Тьєррі Шафозе з Профспілки секс-працівників STRASS.

Для прихильників же закону два роки тому головною перемогою стало якраз визнання працівників секс-індустрії - 85% з яких жінки - жертвами насильства, а не злочинцями. За звернення до їхніх послуг клієнтам загрожує штраф в 1,5 тис. євро, за рецидив - 3750 євро.

«Суспільству вирішили нав’язати нову, досить символічну норму, заявити, що проституція це погано. Але поки прихильники закону всіма силами намагаються накласти заборону на секс-індустрію, ніхто, насправді, навіть не думає про реальні умови роботи і життя повій», - зазначає Шафозе.

Передбаченої же в законі програми допомоги виявилося недостатньо. Відмовитися від «найдавнішої професії» заради обіцяних посвідки на проживання або щомісячної допомоги в 330 євро поки зважилися лише близько 50 з більш ніж 30 тисяч повій Франції.

Світ, 13.04.2018 11:57