Фото: 9to5Mac

Функція завантаження на Iphone застосунків зі сторонніх платформ не працюватиме в Україні

У Apple з'явиться нова корисна функція — користувачі зможуть завантажувати додатки зі сторонніх джерел. Проте, найімовірніше, функція не працюватиме для українців та американців. 

Про це пише 9to5Mac.

Відзначимо, ще в грудні стало відомо, що Apple планує вперше дозволити стороннє завантаження на iOS через тиск з боку Європейського Союзу. Тобто корпорація Apple зробить доступним процес встановлення сторонніх додатків, а не лише через App Store.

Але нещодавно журналісти повідомили, що ця функція буде доступна лише в Європі. Завдяки новій системі "countryd" Apple зможе легко визначити, чи використовується пристрій у країні ЄС, щоб дозволити стороннє завантаження. 

"Звичайно, інші країни також можуть змусити Apple дозволити стороннє завантаження. Оновлення цієї системи має включити цю функцію в інших регіонах. Але обійти стороннє завантаження в інших регіонах буде не так просто, як змінити налаштування системи або навіть купити iPhone в Європі для використання в США, наприклад", — пояснюють експерти.

Відзначимо, корпорація Apple вже тестує в iOS механізм блокування функцій залежно від місця перебування iPhone. Блокування здійснюватиметься на підставі даних, зібраних за допомогою SIM-карти, Wi-Fi та GPS-даних. Таким чином, обдурити програмну платформу шляхом зміни регіону в налаштуваннях не вийде.

Таким чином, користувачі з Америки та України не зможуть встановлювати в налаштуваннях як регіон Європу, щоб завантажити вподобаний застосунок за межами AppStore. Обман відразу буде розкрито.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що навушники AirPods Pro від Apple потенційно можуть служити слуховими апаратами для дорослих із легкою та помірною втратою слуху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 07.05.2023 04:24