Перед тренуванням збірної України з футболу. Джерело: УАФ

Дорога тривалістю майже 19 годин: футбольна збірна України зібралася в Празі перед матчами відбору Євро-2024

Цими днями футболісти збірної України розпочали підготовку до наступних матчів кваліфікації Євро-2024. Найближчий поєдинок із командою Північної Македонії відбудеться в суботу, 14-го жовтня, в Празі на стадіоні "Епет Арена". Початок зустрічі — о 16.00.

Про це повідомив сайт Української асоціації футболу. Згодом на "синьо-жовтих" очікує поїздка на виїзну гру до Мальти (у вівторок, 17-го жовтня).

Цими днями гравці, тренери й обслуговувальний потенціал з’їжджаються до столиці Чехії. Насамперед відзначають, що добиратися через відсутність прямого сполучення з України важко. В неділю приїхали футболісти з українського чемпіонату, в понеділок упродовж до табору головної команди країни приєднувалися легіонери.

У головного тренера Сергія Реброва та його штабу роботи не бракуватиме: потрібно насамперед відновити хлопців, а потім уже готуватися безпосередньо до ігор зі суперниками, які, попри нижчий статус від української команди, здатні на несподіванки.

"Збори в Європі для збірної України — це завжди особлива та непроста логістика, усі складнощі якої доводиться розв’язувати менеджерам головної команди країни. Цього разу найбільша група членів української делегації у складі 22 осіб вирушила традиційним маршрутом: потягом із Києва до Перемишля й далі — автобусом до летовища в Жешуві, а далі до Праги. За підрахунками, які ретельно веде воротар "Динамо" Георгій Бущан, дорога від київського вокзалу до празького готелю NH Prague City Hotel зайняла 18 годин 45 хвилин — стандартний показник для нинішніх вояжів збірної", — розповів прес-секретар національної збірної України Олександр Гливинський.

У недільному вечірньому тренуванні, що відбулося на базі футбольного клубу "Спарта", взяли участь 12 футболістів: вони виконували вправи на футбольну техніку, ігрові вправи та завдання на швидкісне завершення атаки. Сьогодні — у понеділок, 19 жовтня, — команда вже тренуватиметься в повному складі.

Склад збірної України на жовтневі матчі

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо", Київ), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Лісабон, Португалія), Дмитро Різник ("Шахтар, Донецьк).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля (обидва — "Шахтар"), Денис Попов, Олександр Караваєв (обидва — "Динамо"), Олександр Сваток ("Дніпро-1"), Віталій Миколенко ("Евертон", Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Сергій Кривцов ("Інтер", Маямі, США), Богдан Михайліченко ("Динамо", Загреб, Хорватія).

Півзахисники: Віталій Буяльський ("Динамо"), Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (всі — "Шахтар"), Олександр Піхальонок ("Дніпро-1"), Олександр Зінченко ("Арсенал", Лондон, Англія), Михайло Мудрик ("Челсі", Лондон, Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія), Руслан Маліновський ("Дженоа", Генуя, Італія).

Нападники: Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Владислав Ванат ("Динамо"), Назарій Русин ("Сандерленд", Англія).

У резерві: Олександр Тимчик ("Динамо").

Турнірна таблиця групи С

Скріншот із Flashscore

Скріншот із Flashscore

Нагадаємо, що наприкінці вересня головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив склад гравців на жовтневий збір національної команди. До табору "синьо-жовтих" повернувся півзахисник італійського «Дженоа» Руслан Маліновський, який пропустив попередній цикл.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.10.2023 11:42