Фото: Офіс президента

Гармати, снаряди, ракети, дрони: Зеленський заявив про різке збільшення виробництва зброї в Україні

Президент Володимир Зеленський анонсував збільшення виробництва зброї "Укроборонпромом". Глава держави запевнив, що фінансування для цього є.

Про це йдеться у зверненні президента.

Ставка

Президент розповів про найважливіші питання Ставки.

"Перше — передова. Передусім Купʼянський напрямок, ключові точки Донеччини — Бахмут, Авдіївка, Марʼїнка, південні напрямки, зокрема, Оріхівський. Доповіді генералів Залужного, Сирського, Тарнавського. Доповідь очільника ГУР щодо планів окупантів. Відповімо на їхні наміри. Обов’язково. І так, як вони не очікують. Кілька доповідей урядовців, військових щодо укріплення наших прикордонних регіонів, питання фінансів для цього вирішені", — сказав Зеленський.

Виробництво зброї

Глава держави наголосив, що була окрема нарада щодо українського виробництва зброї.

"Мінстратегпром, "Укроборонпром", керівники вітчизняних виробництв. Гармати, які зроблені в Україні. Снаряди, які зроблені в Україні. Дрони, ракети, бронетехніка. Максимально збільшуємо обсяги виробництва. Україна це може. Фінансування є. Наша "оборонка" даватиме більший результат", — переконує президент.

Підготовка до зими

За словами Зеленського, на наступну Ставку — два завдання.

"Перше: звіт щодо підготовки до зими. Різні аспекти, зокрема безпекові. Друге: програма підготовки до застосування нових бойових літаків. Політично вже все зроблено. Домовленості є. Ключове тепер — це якісно та швидко підготувати інфраструктуру. І це вже військове завдання", — заявив президент.

Також Володимир Зеленський повідомив про доповідь правоохоронців щодо перевірки роботи військово-лікарських комісій по всій країні.

"Виносимо це питання на РНБО — звіт та рішення представимо суспільству", — заявив президент.

Нагадаємо, за словами Володимира Зеленського, Україна нині виробляє навіть ті види озброєння, які до цього ніколи не випускала. Станом на сьогодні загальна кількість техніки, яка виробляється, в десятки разів перевищує цифри, що були до війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 22:10