Фото: af.mil

Генерал США заявив, що Штати за два роки будуть воювати з Китаєм, — ЗМІ

Генерал США Майк Мініхан нібито надіслав своїм підлеглим службову записку. У ній військовий попереджає, що Штати можуть бути в стані війни з Китаєм за два роки.

Про це пише NBC News.

Генерал зазначив, що у 2024 році і на Тайвані, і в США відбудуться президентські вибори. Відтак, США будуть "відволікатися", а президент Китаю Сі Цзіньпін матиме можливість атакувати Тайвань.

"Я сподіваюся, що я помиляюся. Моє чуття підказує мені, що ми будемо воювати у 2025 році", — пише Мініхан.

Водночас генерал розповів про свої цілі для підготовки. Це, зокрема, створення "укріпленої, готової, інтегрованої і маневреної Об'єднаної маневреної групи Об'єднаних сил, готової боротися і перемагати всередині першого острівного ланцюга". Окрім цього, Мініхан наказав льотчикам, які вміють користуватися зброєю, активно тренуватися.

Записку генерал надіслав усім командирам авіаційних крил Командування повітряної мобільності та іншим оперативним командувачам ВПС. Зазначимо, що Командування налічує майже 50 тисяч військовослужбовців і майже 500 літаків.

Мініхан також наказав до 28 лютого доповісти йому щодо всіх зусиль з підготовки до битви з Китаєм.

Нагадаємо, у вересні 2022-го президент США Джо Байден заявив, що в разі вторгнення Китаю збройні сили Штатів захищатимуть Тайвань.

Світ, 28.01.2023 12:59