Фото: "Вікіпедія"

Генштаб оприлюднив першу заяву на тлі падіння російського літака Іл-76

Генеральний Штаб Збройних сил України зробив заяву на тлі падіння російського військового літака Іл-76 в Бєлгородській області РФ. Військове командування наголошує, що українські захисники вживають усіх заходів для захисту нашої держави та її громадян.

У власному Telegram-каналі Генштаб зауважив, що ЗСУ і далі знищуватимуть засоби доставки ракет, які використовують для обстрілів Харківщини.

"Неспроможність противника досягти будь-яких результатів на полі бою, продовжує його стратегію терору, зокрема і на Харківському напрямку. Застосування ракетного ураження з метою знищення Харкова та вбивства цивільних ми бачимо і в інших містах України", — йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що лише за останній тиждень противником завдано 19 ракетних ударів по Харківщині. Зокрема, застосовано: 26 ЗКР С-300 та три балістичні ракети "Іскандер-М". Внаслідок обстрілів у регіоні загинули 16 осіб, у тому числі одна дитина, поранено — 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі — одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків. 

"Задля зменшення саме ракетної загрози, Збройні Сили України не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації", — йдеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ додають, що зафіксована інтенсивність обстрілів прямо повʼязана зі зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода.

"З урахуванням цього, Збройні сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку", — підсумували в Генштабі.

Що відомо про падіння літака Іл-76 у РФ

У середу, 24 січня, в Росії впав військовий літак Іл-76. Авіакатастрофа сталася у Бєлгородській області Російської Федерації. Точної причини авіатрощі у Росії поки не розкривають.

У Міністерстві оборони України повідомили, що поки не можуть підтвердити, що літак уразили українські Сили оборони, оскільки "ще з’ясовують інформацію".

Водночас російські пропагандисти почали вигадувати свої "версії". У міноборони РФ заявили, що літак упав, але нібито "на борту перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Своєю чергою омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на заяву Росії про те, що літак Іл-76, який упав у Бєлгородській області, нібито перевозив українських військовополонених. Він закликав не розповсюджувати фейки до офіційних заяв.

Нагадаємо, раніше з’явилося відео, як у Росії впав військовий літак Іл-76. Інцидент стався у Корочанському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 17:23