Фото: "ТрО Медіа"

Генштаб розкрив дані про розгромні удари ЗСУ по росіянах: скільки уражено живої сили й техніки

Українські захисники продовжують нищити рашистів на фронті. За минулу добу Збройні сили України здійснили низку ударів по живій силі й техніці ворога.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 28 березня.

Так, авіація Сил оборони за минулу добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також один — по зенітно-ракетному комплексу. Також 27 березня наші воїни збили п'ять ворожих розвідувальних БпЛА різних типів.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та ще дві важливих цілі окупантів.

Удари ворога

Протягом минулої доби противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Завдяки професійним і злагодженим діям протягом минулої доби підрозділами Сил оборони України відбито 62 атаки противника на різних напрямках. Вночі 28 березня для завдання авіаударів противник задіяв 15 ударних БпЛА типу "Шахед-136".14 з них знищено нашими захисниками.

Ситуація на різних напрямках

Росіяни зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку.

На Куп’янському та Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, а також в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Озарянівка

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Терор населення в окупації

За даними Генштабу, російські окупанти продовжують посилювати режимні заходи на тимчасово окупованих територіях.

"Останнім часом спостерігається тенденція, коли вводиться обмеження на вільне пересування громадян України між населеними пунктами. Зокрема, у Горлівському районі Донецької області, а також у Каховському районі Херсонської області, до окремих населених пунктів не можливо потрапити без місцевої реєстрації", — повідомляють українські військові.

Нагадаємо, у ніч на 28 березня ворог атакував Україну із півночі та з південно-східного напрямку (Брянська область та східне узбережжя Азовського моря) ударними безпілотниками. Повідомлялося про роботу ППО на Київщині та сході й вибухи в столиці: у Києві, у Святошинському районі, внаслідок вибуху й пожежі постраждала адміністративна будівля. Загоряння вже ліквідували рятувальники. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2023 06:17