Фото: Генштаб ЗСУ

Генштаб зафіксував активність рашистів на одному з напрямків фронту: де наступає ворог

Від початку доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення. Ворог значно активізувався на Краматорському напрямку. Проте українські військові вживають всіх необхідних заходів для недопущення прориву рашистів. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на різних напрямках фронту

На Краматорському напрямку кількість штурмів зросла до 12. Ворог атакує в районах Кліщіївки, мікрорайону Новий біля Часового Яру, а також Андріївки, де бойове зіткнення триває досі. 

На Харківському напрямку російські окупанти в прикордонній смузі проводили штурмові дії від Плетенівки в напрямку Тихого. Ще два бойові зіткнення тривають у Вовчанську. На даний час на цьому напрямку зафіксовано 11 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку ворожі наступальні спроби найбільш інтенсивні. Загалом на цьому відтинку відбулося вже 18 боїв. Протягом дня ЗСУ вбили та поранили тут 56 окупантів. Також уражено російський танк та самохідну гармату "Гіацинт". Наразі триває шість бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку окупанти здійснили три безуспішних наступи.

На Сіверському напрямку російська авіація вдарила трьома керованими авіабомбами по місту Сіверськ Донецької області. 

На Покровському напрямку відбуваються три бойові зіткнення. З початку доби їх уже 12. Ситуація тут контрольована, адже українські воїни дають гідну відсіч окупантам. Противник зосереджує штурми зокрема на Новоселівці Першій, підтримуючи наступ авіацією. По цьому населеному пункту було залучено вже сім КАБів.

На Курахівському напрямку число бойових зіткнень не змінилося. По два КАБи російські терористи запускали на райони населених пунктів Водяне й Костянтинівка.

На Придніпровському напрямку зафіксовано п'ять боєзіткнень. Один із боїв на лівобережжі Дніпра триває.

На інших напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, за даними Генштабу, що від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 499 тисяч своїх військових — приблизно 1 240 мертвих окупантів за минулу добу. Також на полі бою рашисти залишили велику кількість знищеної нашими захисниками техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2024 17:15