Глава МЗС ФРН : Європа більше ніколи не повинна стати місцем військового конфлікту

31 ЛИПНЯ 2017 14:16

«У сучасному світі слід пам'ятати про основну ідею європейської інтеграції»,- підкреслив ГАБРІЕЛЬ в 100-річну річницю початку однієї з найбільших битв Першої світової війни, - про це повідомляє TrueUA з посиланням на Deutsche Welle.  

«У охопленому кризами і конфліктами світі не слід забувати про головну ідею європейської інтеграції»,- нагадав міністр закордонних справ Німеччини Зігмар ГАБРІЕЛЬ (Sigmar GABRIEL).   

«Європа - більше, ніж внутрішній ринок. Європа є мирним проектом. Тільки об'єднавшись, ми зможемо дотримуватися наших інтересів і захистити наші цінності», - заявив він в понеділок, 31 липня у Берліні в 100-річну річницю початку третьої битви при Іпре.  

Як і битва при Вердені, Іпрська битва є символом «безглуздого жаху війни», відмітив далі ГАБРІЕЛЬ.  

«Коли ми згадуємо про сотні тисяч загиблих солдат, які впродовж декількох місяців були роздавлені в окопах Фландрії, нам усім разом слід заявити: ніколи знову», підкреслив німецький міністр.  

Більше ніколи дипломатія «не повинна зазнати такої поразки, як в 1914 році», більше не повинно бути війни посеред європейського континенту, ніколи знову не повинна масово гинути європейська молодь, заявив він далі.   

ГАБРІЕЛЬ нагадав, що битва при Іпре закінчилася на початку листопада 1917 року «без особливих проривів» і за трохи більше трьох місяців забрала життя сотень тисяч солдатів з обох боків.   

Тільки після 1945 року на розвалинах зруйнованого континенту колишні вороги стали друзями, вказав він далі.   

«Народи Європи протягнули один одному руки. Після двох спустошливих світових воєн нам, європейцям, вдалося укласти мир і досягти примирення», - додав Зігмар ГАБРІЕЛЬ.   

Того ж дня глава МЗС ФРН представлятиме Берлін на урочистій церемонії у бельгійському Іпре.

 

Світ, 31.07.2017 14:16