Девід Кемерон. Фото: independent.co.uk

Голова МЗС Британії порівняв Путіна з Гітлером і закликав не умиротворяти його

Очільник Міністерства закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що має відчуття, що сьогоднішні події у світі нагадують передвоєнні 1930-ті роки. 

У інтерв'ю для подкасту Power Play на Politico він нагадав, що тоді Захід намагався умиротворити німецького диктатора Адольфа Гітлера, а тепер повторює ті ж помилки з російським президентом Володимиром Путіним.

"Це все одно, що бути міністром закордонних справ чи лідером у Європі в 1930-х роках, ми не повинні умиротворювати Путіна. Ми повинні протистояти злу, яке представляє його вторгнення", заявив чиновник у швейцарському Давосі. 

Разом з тим, британський урядовець заявив, що війна в Україні залишається для нього "абсолютним пріоритетом номер один", і нагадав про те, що сьогоднішні події — "це виклик для нашого покоління".

Видання зазначає, що зауваження Кемерона пролунали в той час, коли Захід намагається допомогти Україні отримати високотехнологічне озброєння для захисту від повномасштабного вторгнення Росії, готуючись до можливого повернення у Білий дім політика Дональда Трампа.

"Єдине, що ми можемо зробити,  це продемонструвати протягом цього року, що Путін не перемагає", сказав Кемерон.

Нагадаємо, Велика Британія відправить 20 тисяч військових для участі у великих навчаннях НАТО в Європі, які відбудуться у першій половині 2024 року. Це буде одним з найбільших розгортань блоку з часів холодної війни. Альянс збільшив кількість боєздатних військ після того, як російський президент Володимир Путін віддав наказ про вторгнення в Україну майже два роки тому, і продовжує підтримувати Київ військовою, економічною і гуманітарною допомогою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 10:59