Фото: Центру протидії корупції

Голові ЦПК Шабуніну можуть оголосити підозру за неявку на військову службу, — ЗМІ

Очільнику Центру протидії корупції Віталію Шабуніну можуть оголосити підозру за скоєння щонайменше двох злочинів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

"Найближчим часом громадському активісту й голові правління ГО "Центр протидії корупції" готують підозру в скоєнні щонайменше двох злочинів", — сказав співрозмовник агентства.

За інформацією джерел видання, підозру може бути оголошено за систематичну неявку Шабуніна на військову службу та за незаконне використання автомобіля, придбаного за волонтерські кошти для потреб Збройних сил України.

Варто зауважити, що навесні 2024 року Державне бюро розслідувань відкрило два кримінальні провадження проти голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. За словами очільника ЦПК, провадження відкрито за нібито ухилення від військової служби та підробку документів від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Крім того, Шабунін зазначив, що добровільно мобілізувався до ЗСУ в перші дні війни, оприлюднивши фото військового квитка, де зазначено, що він склав військову присягу 25 лютого 2022 року.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань затримали сина начальника одного із відділень Вінницького об’єднаного міського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він пообіцяв військовозобов'язаному, що за гроші його батько допоможе громадянину виїхати за кордон. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.06.2024 16:15