Фото: ДБР

Вимагав $20 тис за оформлення виїзду за кордон: сина посадовця ТЦК взяли на гарячому

Працівники Державного бюро розслідувань затримали сина начальника одного із відділень Вінницького об’єднаного міського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він пообіцяв військовозобов'язаному, що за гроші його батько допоможе громадянину виїхати за кордон. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, фігурант запевняв, що за 20 тисяч доларів його батько підготує документи, які дозволять уникнути мобілізації та виїхати з України.

Затримання

Затримання

Фото: ДБР

"За оперативними даними, син посадовця пропонував й іншим особам подібну "допомогу". Зокрема, під час обшуків у нього виявлено та вилучено пусті повістки, більше десятка копій паспортів чоловіків призовного віку, готівку у різній валюті", — наголосили в Бюро.

Затримання

Затримання

Фото: ДБР

Зазначається, що співробітники Бюро затримали сина посадовця у п'ятницю, 14 червня, під час передачі йому 15 тисяч доларів. Раніше він вже встиг отримати від "клієнта" п'ять тисяч доларів. Зокрема були проведені обшуки за місцем проживання й роботи фігуранта та його батька.

Наразі йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Затримання

Затримання

Фото: ДБР

Відомо, що синові посадовця було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі мільйона гривень. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років з конфіскацією майна. У ДБР наголошують, що наразі перевіряється причетність до злочину не тільки батька затриманого, а й інших посадовців Вінницького ОМТЦК та СП.

Нагадаємо, 3 червня прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомляла, що в Одесі працівника одного з територіальних центрів комплектування викрили на хабарі. Він вимагав з представника логістичної компанії тисячу доларів за зняття автомобіля з військового обліку. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.06.2024 12:43