Фото: Нацполіція

Вимагав хабар за зняття авто з військового обліку: в Одесі викрили службовця одного з ТЦК

В Одесі працівника одного з територіальних центрів комплектування викрили на хабарі. Він вимагав з представника логістичної компанії тисячу доларів за зняття автомобіля з військового обліку. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області.

За даними слідства, офіцер мобілізаційного відділення одного з міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вимагав з представника логістичної компанії 1000 доларів винагороди. Натомість обіцяв посприяти у видачі довідки про зняття з обліку позашляховика 2022 року випуску, який було поставлено на облік в межах військово-транспортного обов’язку.

Як покарають правопорушника?

Після отримання хабаря поліцейські затримали зловмисника. Слідчі повідомили правопорушнику про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди. За цей злочин йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний  захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, чим він і скористався. Наразі слідство триває.

Нагадаємо, радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян повідомляла, що працівники територіального центру комплектування за хабар пропонують громадянам знятися з військового обліку та отримати "білий квиток". Також дуже популярною "послугою" у військкоматах є надання за окрему плату відстрочки від мобілізації та отримання довідки про непридатність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.06.2024 20:15