Фото: dev.ua

Які схеми корупції найбільш поширені у військкоматах: відповідь ДБР

Працівники територіального центру комплектування за хабар пропонують громадянам знятися з військового обліку та отримати "білий квиток". Також дуже популярною "послугою" у військкоматах є надання за окрему плату відстрочки від мобілізації та отримання довідки про непридатність.

Про це в ефірі телемарафону повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян.

"Це те, що за певну суму грошей можуть запропонувати громадянам знятися з військового обліку, тобто отримати "білий квиток", можна також отримати відстрочку від мобілізації та отримати довідку про непридатність", — сказала речниця.

Сап'ян також наголосила, що з цими довідками можна спробувати перетнути кордон з Україною і виїхати до Європи. 

"Минулого тижня ми повідомляли, що на Одещині затримано одного з працівників ТЦК саме під час передачі хабаря розміром 7 тисяч доларів", — сказала вона.

Як відомо, Верховна рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні ще на три місяці. Вони діятимуть щонайменше до 13 травня 2024 року.

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив учора, що законопроект №10449 щодо військової служби, мобілізації й обліку зміниться до другого читання в залі Верховної Ради. У нардепів виникло багато запитань до окремих його пунктів.

Раніше повідомлялось, що на час мобілізації та воєнного стану розширилися повноваження територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 17:38