Фото: Державне бюро розслідувань

Вимагав $9 тисяч за оформлення інвалідності у матері військового: на Одещині затримали начальника підрозділу

На Одещині начальник одного із військових підрозділів вимагав хабар у військовослужбовця за оформлення інвалідності для матері. Він оцінив такі "послуги" у дев'ять тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Працівники ДБР повідомили про підозру у зловживанні впливом начальнику одного із підрозділів на Одещині. Він вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що за дев'ять тисяч доларів посадовець обіцяв через знайомих медиків оформити всі необхідні документи, щоб надалі військовослужбовець міг звільнитись із військової служби.

Затримання посадовця

Працівники ДБР 24 квітня 2024 року затримали посадовця під час одержання обумовленої суми. Наразі йому повідомлено про підозру у зловживанні впливом. Також вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Фігурантові загрожує вісім років позбавлення волі.

"Розслідування триває, встановлюються інші можливі факти зловживань", — додали в ДБР.

Фото: ДБР

Нагадаємо, 24 квітня, працівники ДБР у співпраці із Службою безпеки України повідомили про підозру військовослужбовцю територіального управління Військової служби правопорядку Збройних сил України у Львівській області. Він вимагав у мобілізованого три тисячі доларів США за допомогу в переведенні його у тилову частину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.04.2024 15:30