Фото: ДБР

Обіцяв влаштувати мобілізованого у тилову частину за $3 тисяч: у Львові затримали військового

Працівники Державного бюро розслідувань у співпраці із Службою безпеки України повідомили про підозру військовослужбовцю територіального управління Військової служби правопорядку Збройних сил України у Львівській області. Він вимагав у мобілізованого три тисячі доларів США за допомогу в переведенні його у тилову частину.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Слідство встановило, що мобілізований проходив курс базової загальновійськової підготовки в одній з військових частин Рівненської області. Під час підготовки чоловік звернувся до посадовця служби правопорядку за консультацією щодо подальшого проходження служби та призначення у військову частину. 

Своєю чергою військовослужбовець запевнив, що за три тисячі доларів США зможе домовитися про його зарахування до військової частини, яка дислокується на Львівщині або Рівненщині. Він пообіцяв, таким чином мобілізований зможе уникнути відправлення до зони бойових дій.

"Правоохоронці затримали фігуранта після отримання всієї суми хабаря. Йому повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Передбачене статтею покарання позбавлення волі на строк до восьми років", — зауважили у ДБР.

Наразі суд обрав військовому запобіжний захід — тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру правоохоронцю який, перебуваючи на керівній посаді в правоохоронному органі Дніпра, за два роки набув активів щонайменше на понад 14 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.04.2024 14:22