Фото: Нацполіція

Діагноз за гроші: на Житомирщині викрили на хабарі голову обласної ВЛК

На Житомирщині на хабарі викрили голову обласної військово-лікарської комісії (ВЛК). За оформлення інвалідності він вимагав гроші.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

"Голова Житомирського ВЛК та двоє його цивільних "помічників", віком 55 та 65 років, підшукували серед пацієнтів-військових, направлених для проходження комісії, зацікавлених в отриманні статусу непридатності до служби або ж групи інвалідності", — йдеться у повідомленні.

Лікарі низки клінік в Житомирській та Вінницькій областях, а також у Києві надавали фальсифіковані медичні довідки військовозобов'язаним. Посередники обіцяли "ставити діагнози" за винагороду. Вони оцінювали свої послуги від трьох до п'яти тисяч доларів. Сума залежала від реальних травм, поранень та захворювань клієнта, а також "бажаного результату".

Затримання голови Житомирської ВЛК

Військового медика разом зі спільниками затримано 3 квітня під час отримання хабаря розміром 900 доларів. Кошти було вилучено працівниками поліції.

Того ж дня слідчі провели дев’ять обшуків в службових кабінетах, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів. Поліцейські виявили та вилучили майже 20 тисяч доларів і 40 тисяч гривень, банківські картки, медичну документацію, чорнові записи, мобільні телефони, флеш-накопочувачі, жорсткі диски та автівки.

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Злочинцям може загрожувати від п'яти до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото: Нацполіція

Нагадаємо, у квітні Міністерство охорони здоров'я планує розпочати повторні перевірки ВЛК. Вони є елементом моніторингу, щоб зрозуміти, як ці зміни реалізуються на місцях.

Додамо, 27 березня у Києві завершили перевірку роботи 10 позаштатних військово-лікарських комісій при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Міністерство охорони здоров'я України виявило низку проблем та порушень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 04.04.2024 17:59