Фото: armyinform.com.ua

З квітня розпочнуться повторні перевірки ВЛК: у Міністерстві охорони здоров'я пояснили ініціативу

Вже у квітні Міністерство охорони здоров'я планує розпочати повторні перевірки військово-лікарських комісій. Вони є елементом моніторингу, щоб зрозуміти, як ці зміни реалізуються на місцях.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич. Вона наголосила, що з початку дії воєнного стану до роботи ВЛК було залучено 800 цивільних медзакладів.

"Ми перевірили всі ВЛК по всій Україні, надали рекомендації щодо виправлення. З квітня плануємо повторні перевірки, щоб зрозуміти, чи були виконані ці рекомендації", — заявила посадовиця.

Карчевич повідомила, що правоохоронні органи за останній час вилучили понад 18 тисяч справ у рамках кримінальних проваджень. Станом на сьогодні ці справи перевіряють НДІ та центральна МСЕК.

"Виявляємо невиправдані рішення, проводяться повторні огляди, проводиться притягнення до відповідальності винних", — додала вона.

Нагадаємо, у Києві завершили перевірку роботи 10 позаштатних військово-лікарських комісій при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Міністерство охорони здоров'я України виявило низку проблем та порушень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.04.2024 16:24