Фото: Facebook 45 ОАБр

Головнокомандувач збройних сил Швеції несподівано з'явився на українському фронті (відео)

Генерал Мікаель Бюден, який є головнокомандувачем збройних сил Швеції, відвідав підрозділи 45 окремої артилерійської бригади. Вони виконують завдання на Східному напрямку.

Відповідне повідомлення з'явилось у Facebook 45-ої окремої артилерійської бригади збройних сил України.

В ході зустрічі генерал Бюден поспілкувався з артилеристами та піхотинцями, які проходили навчання у Швеції та високо оцінив їх бойову роботу. Він поцікавився, чи була корисною підготовка, яку українські воїни отримали у Швеції. 

Своєю чергою українські військові відповіли, що почали застосовувати навички із перших днів на полі бою. Українські солдати висловили подяку генералові Мікаелеві Бюдену та його державі за стійку підтримку українського народу у боротьбі за незалежність.

Раніше повідомлялось, що Україна може отримати від союзників шведські винищувачі Gripen. Наші пілоти вже тестували ці літаки, але не в рамках навчання.

Нагадаємо, у листопаді Швеція передала українським військам вісім новітніх самохідних артилерійських установок Archer. Вони вже прибули в Україну. Шведський уряд ухвалив рішення про надання Україні самохідних артилерійських установок Archer у січні. Міністр оборони Швеції зазначив, що гаубиці Archer мають хорошу мобільність і високу влучність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.12.2023 13:51