ГПУ ще перевіряє запит на екстрадицію Саакашвілі – Петренко

13 ВЕРЕСНЯ 2017 10:38

Генпрокуратура України ще не завершила екстрадиційну перевірку за запитом Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу колишнього грузинського президента, екс-глави Одеської ОДА Міхеїла СААКАШВІЛІ.

Про це повідомив на прес-конференції міністр юстиції Павло ПЕТРЕНКО, інформує TrueUA з посиланням на Укрінформ.

«У зв’язку з тим, що у нас немає поки що відповідних висновків і документів, можемо говорити, що вона (перевірка — ред.) ще не завершена», - зазначив міністр. Він пояснив, що українським законодавством передбачено, що таку перевірку у всіх випадках, незалежно від стадії розгляду справ у країні, що запитує екстрадицію, здійснюють органи прокуратури.

«Після отримання запиту були направлені всі матеріали до органів прокуратури для проведення екстрадиційної перевірки. Це попередній етап, в разі його завершення з позитивними висновками буде можливість приймати подальші процедурні рішення в чіткій відповідності до закону», - підкреслив ПЕТРЕНКО.

Як повідомлялося, екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року.Саакашвіліочолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня Президент Петро Порошенко позбавив його українського громадянства.

10 вересня, близько 20.00 група агресивно налаштованих осіб з боку в`їздного шлагбауму у пункті пропуску «Шегині» зчинила бійку з представниками Національної поліції та Держприкордонслужби, вдерлася до пункту пропуску, порушила державний кордон України та сприяла незаконному порушенню державного кордону групою осіб серед яких були в т.ч. і Міхаїл Саакашвілі, і Народні депутати України. 

Суспільство, 13.09.2017 10:38