Фото: Генштаб ЗСУ

"Гра триватиме в довгу": військові спрогнозували подальший розвиток подій у Авдіївці

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних сил України Іван Тимочко заявив, що російські загарбники і надалі продовжуватимуть штурми в районі Авдіївки Донецької області. Військовий вважає, що на даному відтинку фронту "гра буде тривати в довгу".

Про це Тимочко розповів в ефірі телемарафону.

Тимочко зауважив, що Авдіївка — це дуже добре укріплений промисловий район, де ще з 2014 року велися бої і будувалися інженерні загородження. За його словами, окупанти розраховували, що в майбутньому цей укріпрайон вони зможуть використовувати для себе.

"І звичайно, що ті сили і засоби, які вони накопичували, які закинули першого разу в бій, не виправдали себе. Отже російське командування, безпосередньо відповідальне на цьому напрямку, звичайно, не може доповісти Путіну про поразки. Тому вони як кидали, так і будуть кидати там сили. Там, напевне, все ж так виглядає, що гра буде тривати вдовгу, на жаль", — сказав голова Ради резервістів.

Він пояснив, що це величезне навантаження на українських військовослужбовців, але виглядає так, що ворог все ж намагатиметься наступати там. Крім того, військовий наголосив, що як Авдіївці, так і на Куп’янському напрямку росіяни фактично мають одне і те ж завдання — прорвати лінію оборони ЗСУ.

"Причин там декілька. Перше і основне — те, що Путін поставив їм завдання вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей. Крім того, ті сили і засоби, які вони накопичили на Авдіївському напрямку. І розрахунок був на те, що вони обійдуть Авдіївку з флангів, візьмуть в оточення, захоплять і покажуть хоч невеличку, але "перемогу для Путіна", — сказав він.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, російські війська під Авдіївкою зазнали серйозних втрат, але перегрупувалися. З 20 жовтня окупанти відновили наступальні операції на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2023 12:22