Фото: Pixabay

Грози, шквали й град: які регіони накриє негода у перший день робочого тижня

Новий робочий тиждень в Україні розпочнеться зі злив, гроз, шквалів та градів у низці областей. Водночас не обійдеться й без спеки, яка охопить південний регіон.

Про це інформує народний синоптик Наталка Діденко.

Прогноз погоди на понеділок у регіонах

Згідно з прогнозом Наталки Діденко, 10 червня негода накриє західні області. Водночас на Півночі країни, Вінниччині й Черкащині — короткочасні дощі й грози. Також очікується посилення вітру.

Без істотних опадів буде на Сході, а також у Дніпрі з районами, на Миколаївщині, Запоріжжі та в Криму. Крім того, на Півдні очікується спека — +30...+34°С. У західних областях прогріє до +22...+26°С, а у Чернівецькій області очікується до +30°С. На решті території — +25...+29°С.

Погода у Києві 10 червня

У столиці в понеділок передбачаються періодично короткочасні дощі, грози й можливе шквалисте посилення вітру, град. Повітря прогріється до +26°С.

"Погода буде нестійка, стрибуча, яскрава — візьміть парасолі, "корвалоли", від грози заховайтеся, сильна злива може забити стоки і вулиця "попливе", ставте авто десь на узвишші, словом, літо, як літо. Це ще смерчів не видно було. Сонця вистачатиме, бо такий характер погоди відзначається мінливістю — сонце-дощ, дощ-сонце", — наголошує Наталка Діденко.

Прикмети погоди на 10 червня

  • Якщо мурах не видно, але день сонячний — буде негода.
  • Вранці пташки чистять пір'ячко — очікується дощ.
  • Погода безвітряна — буде хороший урожай.
  • Птахи низько літають — найближчим часом очікується дощ.
Нагадаємо, раніше TrueUA публікував календар іменин на червень, який підкаже, як назвати малюка, щоб його оберігав янгол-охоронець.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.06.2024 04:29