Фото: Pixabay

Грози та рвучкий вітер: які регіони охопить негода у п'ятницю

У п'ятницю, 24 травня, погода в Україні зіпсується. У деяких регіонах пройдуть дощі з грозами. Також очікується рвучкий вітер та незначне похолодання.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.

За її словами, дощі з грозами  очікуються в західних областях, на Вінниччині, зачеплять Черкащину та Житомирщину. Ввечері також дощитиме на Одещині. На решті території України у п'ятницю опадів не очікується.

Вітер буде переважно східний, помірний, проте місцями рвучкий, особливо при грозі.

Температура повітря 24 травня у деяких регіонах дещо зміниться. На півдні та заході України повітря прогріється до +25...+29°C. У центральній частині також буде по-літньому тепло — +22...+27°C. Проте на сході та у північних областях температура повітря знизиться та становитиме +20...+24°C, а подекуди навіть буде +19°C.

Погода у Києві

У п'ятницю, 24 травня, у Києві температура повітря знизиться та становитиме +20...+23°C. Вдень опади малоймовірні, проте найближчої ночі у столиці очікується дощ.

"У суботу-неділю дощів буде небагато, а ось з понеділка атмосферні фронти почнуть носити відрами типові травневі дощі", — додала Діденко.

Нагадаємо, раніше метеоролог Віра Балабух повідомляла, що цього року в Україні буде тепле літо, але без аномальних температур. Найбільш нестійкою погода буде в липні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.05.2024 14:21