Скріншот із відео

Гуманітарна допомога для Сектора Гази: Радбез ООН ухвалив відповідну резолюцію

Резолюція з пропозицією збільшити гуманітарну допомогу цивільному населенню в Секторі Гази була прийнята Радою Безпеки Організації Об'єднаних Націй. Це сталось на тлі операції армії Ізраїлю в регіоні проти бойовиків ХАМАС.

Про це повідомляє Reuters.

Погодження документа в Радбезі відбувалося після того, як Ізраїль дав зрозуміти про намір розширити наземну операцію в палестинському анклаві. Проте в резолюції ООН немає заклику до припинення вогню в Газі.

Резолюція ООН закликає "вжити термінових заходів, щоб негайно забезпечити безпечний, безперешкодний і розширений гуманітарний доступ і створити умови для сталого припинення бойових дій". Варто відзначити, що початковий проект закликав до "термінового та сталого припинення бойових дій", щоб забезпечити надання допомоги.

Раніше армія оборони Ізраїлю заявила, що знищила сотні бойовиків ХАМАС та розширила свої операції в столиці Сектора Гази.

Нагадаємо, ЦАХАЛ розпочав затоплювати підземні тунелі ХАМАСу в Секторі Гази. Цей процес триватиме принаймні декілька тижнів, але занурити під воду все підземелля не вийде.

Додамо, 9 грудня багато бойовиків ХАМАСу здалися у полон ізраїльським військам у Секторі Гази. Вони передали ЦАХАЛу зброю та спорядження.

Відзначалось, що палестинські бойовики ХАМАС продовжать звільнення заручників лише після повного припинення бойових дій Ізраїлю у Секторі Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.12.2023 07:55