Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

The Wall Street Journal: Армія оборони Ізраїлю почала затоплювати підземні тунелі ХАМАС у Газі

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала затоплювати підземні тунелі ХАМАС в Секторі Гази. Припускається, що затоплення тунелів триватиме принаймні кілька тижнів, але занурити під воду все підземелля не вийде.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що Армія оборони Ізраїлю розпочала закачувати воду із Середземного моря до мережі підземних тунелів, які є основою спроможностей палестинських бойовиків. Операція є частиною планів зі знищення інфраструктури ХАМАС у Газі. 

Варто зазначити, що раніше командувач штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Галеві заявляв, що затоплення тунелів є "хорошою ідеєю", але не повідомляв деталей.

Видання зазначає, що процес затоплення тунелів ХАМАС в Газі почався десь минулого місяця.

Нагадаємо, 3 грудня Армія оборони Ізраїлю розпочала операції на півдні Сектора Гази. Водночас наземні операції тривають у північній частині. Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявляв про "вбивства командирів батальйонів, командирів рот і багатьох бойовиків ХАМАСу", зазначивши, що на півдні Сектора Гази буде не менш потужна операція, ніж у північній частині Гази, і "вона принесе не менші результати".

9 грудня багато бойовиків ХАМАСу здалися у полон ізраїльським військам у Секторі Гази. Вони передали ЦАХАЛу зброю та спорядження.

Варто зауважити, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден попередив про те, що Ізраїль починає втрачати підтримку міжнародних партнерів через "невибіркові бомбардування" Сектору Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.12.2023 11:22