Фото: НГУ

"Гвардія наступу": скільки бригад готові до участі в бойових діях

Шість бригад Національної гвардії, які є частиною "Гвардії наступу", вже сформовані та готові до виконання завдань Сил оборони України. У процесі — сьома бригада "Хартія".

Про це повідомив заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ Микола Уршалович.

За словами полковника, шість бригад "Гвардії наступу" вже укомплектовані особовим складом і готові виконувати завдання у складі Сил оборони після отримання відповідного завдання. Наразі бригади доозброюються і ще кілька тижнів вони проходитимуть бойове залагодження.

"Зараз бійці, які уже пройшли всі етапи відбору і зараховані до штурмових бригад , в міру формування навчальних взводів і рот тренуються на полігонах", — зазначив Уршалович.

Він зауважив, що підготовку проводять паралельним методом. Тобто певні підрозділи вже проходять колективну підготовку, а для когось має розпочатися індивідуальна. Заняття з індивідуальної підготовки проводять інструктори, які переважно мають бойовий досвід.

Особовий склад навчається діяти в різних видах бою та різноманітних умовах бойової обстановки. Тактичні навчання, якими завершується підготовка, проводяться безпосередньо під керівництвом командирів підрозділів та обов’язково з бойовою стрільбою.

Що таке "Гвардія наступу"

Міністерство внутрішніх справ розпочало формування штурмових бригад, до яких можуть вступати добровольці. Дані підрозділи будуть націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. Фундаментом підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та нацгвардійці. "Гвардії наступу" будуть складаються виключно з добровольців.

Людина, яка хоче приєднатися до новоствореного підрозділу, може подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, які комплектуються. 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що в "Гвардії наступу" вже повністю сформовано вісім бригад. Проте, ймовірно, будуть сформовані ще й додаткові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2023 15:06