Фото: Нацполіція

"Гвардія наступу": Клименко розповів, скільки бригад вже сформовано

У "Гвардії наступу" вже повністю сформовано вісім бригад. Проте, ймовірно, будуть сформовані ще й додаткові.

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Бригади сформовані повністю. Це вісім бригад. У нас є плани щодо формування додаткових бригад, тому що на це є попит, а у нас є можливості", — розповів Клименко.

При цьому він уточнив, що зараз доозброюють бригади, що вже сформувалися.

"Вони пройдуть відповідне навчання — це 2-3 тижні — і паралельно розпочинаємо формування додаткових підрозділів",  сказав Клименко.

За його словами, завданням кожної з цих бригад є проведення відповідних наступальних штурмових дій разом із Силами оборони під час військових операцій. Бригади "Гвардії наступу" надійдуть під командування сил оборони після отримання бойового завдання.

"Від кожної бригади, від кожного підрозділу, від кожного військовослужбовця та поліцейського буде залежати успішність угоди на тому чи іншому напрямі",  наголосив глава МВС.

Що таке "Гвардія наступу"

Міністерство внутрішніх справ розпочало формування штурмових бригад, до яких можуть вступати добровольці. Дані підрозділи будуть націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. Фундаментом підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та нацгвардійці. "Гвардії наступу" будуть складатися виключно з добровольців.

Людина, яка хоче приєднатися до новоствореного підрозділу, може подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, які комплектуються. 

При цьому можна обрати бригаду, в якій хоче служити людина, наприклад бригаду Нацполіції "Лють", чи бригаду Держприкордонслужби "Сталевий кордон", чи шість бригад Нацгвардії. Зараз по Україні вже понад 140 рекрутингових пунктів.

Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців. Спочатку буде індивідуальне навчання, потім в складі підрозділу, і коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ не буде оприлюднювати списки рядових бійців "Гвардії наступу". Станом на початок березня надійшло понад 23 тисячі заявок від кандидатів у добровольці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2023 14:43