Фото: bug.org.ua

У "Гвардії наступу" формують ще одну бригаду

До "Гвардії наступу" вже долучилися десятки тисяч добровольців. Саме тому було вирішено продовжити набір та створити нову бригаду у складі Національної гвардії України із назвою "Хартія".

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

За її словами, ця бригада буде дев’ятою у складі "Гвардії наступу" та сьомою бригадою в Національній гвардії України. Набір до бригади вже розпочався, заявку так само можна подати або через сайт МВС.

Катерина Павліченко зауважила, що рівень відбору кандидатів до наступальної бригади достатньо високий, адже в ряди бійців мають бути набрані найкращі та найбільш вмотивовані.

"Попри те ми розуміємо, що ми маємо певні "відсіви", чи то на стадії військово-лікарської комісії, коли кандидати не проходять за станом здоров'я, чи недостатній рівень фізичної підготовленості", — сказала заступниця міністра.

Однак, за її словами, кандидати, які все-таки мають велике бажання вступити до того чи іншого підрозділу, можуть покращити свою фізичну підготовку шляхом тренувань та долучитися до рядів штурмових бригад. 

Підготовка бійців триває кілька місяців. Спочатку вона відбувається в індивідуальному режимі, адже велика кількість добровольців раніше не служили в армії. Наступний етап навчань вже у складі підрозділу, в якому бійці нестимуть службу.

Нагадаємо, добровольці штурмової бригади "Спартан" активно готуються до відправлення на фронт. Військовослужбовці проходять підготовку у три етапи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2023 11:39