Фото: bug.org.ua

Набір до "Гвардії наступу" можуть продовжити: названо причину

Набір людей до "Гвардії наступу" можуть продовжити, адже є велика кількість охочих вступити у штурмові бригади. Кампанія має офіційно закінчитися 1 квітня.

Таку заяву зробила заступниця голови МВС Катерина Павліченко та речник Нацгвардії Руслан Музичук в інтерв'ю "Суспільному".

Зазначається, що рекрутингову кампанію, яка почалася у лютому, планують завершити за кілька днів.

"У березні тих, хто пройшов початкові відбори, а це співбесіда, психологічне тестування, медична комісія, почали зараховувати у підрозділи, де вони надалі будуть проходити службу", — розповів Музичук.

Павліченко заявила, що рекрутингові центри офіційно працюватимуть до 1 квітня включно.

"Після 1-го числа, ми будемо таки переглядати це рішення, і можливо, дозволимо ще подавати заявки через сайт, тому що охочих дійсно багато. І ми розуміємо, що будемо формувати певні резерви, які будуть переглядати й залучати, можливо, до формування інших бригад, які будуть створюватися", — сказала вона.

Музичук наголосив, якщо буде продовжуватись подача заявок, то набір буде продовжуватися. Водночас формуються й інші підрозділи Нацгвардії, які також доукомплектовуються.

Цікаво, що станом на кінець минулого тижня до підрозділів Нацгвардії подали трохи більше ніж 16 тисяч анкет.

Нагадаємо, добровольці штурмової бригади "Спартан" активно готуються до відправлення на фронт. Військовослужбовці проходять підготовку у три етапи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.03.2023 15:17