Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Хабар за службу у тилу: на Закарпатті затримали командира батальйону, який вимагав гроші у підлеглих (фото)

На Закарпатті співробітники Державного бюро розслідувань спільно з працівниками Служби безпеки України викрили на хабарі командира батальйону однієї з військових частин. Військовий брав гроші з підлеглих за можливість служити на Закарпатті.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, частина особового складу мала перейти у підрозділ, який виконуватиме завдання у районі бойових дій, решта — залишитись у Закарпатській області.

За даними слідства, для цього він залучив довіреного військовослужбовця, який мав отримувати кошти від солдатів.

"Правоохоронці задокументували отримання від одного з підлеглих 1300 доларів за включення його до списку "тиловиків". Платили за місце в роті охорони й інші військовослужбовці, усі деталі наразі встановлюють правоохоронці", — зауважили в ДБР.

Так, спільник командира отримав 300 тисяч гривень на власні банківські рахунки, а також близько 30 тисяч доларів готівкою. Вже 20 вересня підозрюваного командира батальйону, а також його спільника затримали правоохоронці. Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України). За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.

"Зловмисникам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності та повне коло причетних до оборудки осіб", — наголосили у ДБР.

Нагадаємо, раніше у Києві під час отримання хабаря затримали проректора університету. Посадовець отримав гроші за допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.09.2024 16:56