Фото: Київська міська прокуратура

У Києві спіймали на хабарі проректора вишу, який прилаштував в аспірантуру військовозобов'язаного

У Києві під час отримання хабаря затримали проректора університету. Посадовець отримав гроші за допомогу військовозобов’язаному у вступі до аспірантури.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, проректор повідомив військовозобов'язаному, що наразі серед вступників є велика конкуренція, проте він зможе розв'язати питання із членами екзаменаційної комісії, оцінивши свої "послуги" у дві тисячі доларів.

За даними слідства, чоловік на прохання свого знайомого з Харкова, який хотів вступити до аспірантури денної форми навчання для отримання відстрочки від мобілізації, звернувся до проректора університету із питанням щодо процедури вступу до аспірантури університету.

"Зрештою 28-річний чоловік вступив на одне з двох бюджетних місць в аспірантурі університету на публічне управління та адміністрування. Зокрема, на ці місця претендувало 12 абітурієнтів", — зауважили у прокуратурі.

Затримали на хабарі проректора університету

Фото: Київська міська прокуратура

Проректора університету затримали під час передачі йому 2000 доларів в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Посадовцю оголосили про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на членів екзаменаційної комісії задля зарахування чоловіка призовного віку до аспірантури з метою отримання відстрочки від мобілізації (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Наразі слідчі розв'язують питання щодо застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваного.

Нагадаємо, у червні в Ужгороді депутат міської ради "погорів" на хабарі. Він за гроші обіцяв військовослужбовцям допомогу в отриманні відстрочки від служби. Так, за даними Служби безпеки України, за різні суми хабарів фігурант гарантував чоловікам "пришвидшену" процедуру отримання довідок, які підтверджують факт догляду за особами з інвалідністю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.09.2024 02:31