Ханука в Берліні на тлі спалаху антисемітизму

14 ГРУДНЯ 2017 10:13

Антисемітизм для німців - важка тема в суспільній свідомості і історії: сьогодні прихильниця Ізраїлю, Німеччина понад 70-ти років тому проголосила «остаточне вирішення єврейського питання», що призвів до знищення понад 6 млн. європейських євреїв. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

У Берліні почалися урочистості з нагоди приходу Хануки - іудейського свята вогнів. Був запалений ханукальний світильник висотою 10 метрів на площі біля Бранденбурзьких воріт. Свято проходить на тлі загострення антисемітських настроїв: кілька днів тому були спалені державні прапори Ізраїлю, а на демонстраціях ультрас були чутні юдофобські гасла.

Влада заявила, що рішення Трампа з приводу Єрусалиму, що викликало гнів у арабському світі, не може служити виправданням, і висловили повну підтримку єврейській громаді країни. Ієхуда Тайхталь: «Маніфестанти кричали, що потрібно вбити дітей Ізраїлевих, а потім вони підпалили прапор, і це абсолютно неприйнятно. Ми сьогодні тут зібралися, щоб знову заявити, що ми хочемо жити в світі разом, і що ми хочемо вільно і жваво відзначати наші, іудейські свята».

Світ, 14.12.2017 10:13