Ольга Харлан. Джерело: olympics.com

Харлан пояснила, чому потиснула руку екс-росіянці Башті на Олімпіаді-2024

Українська шаблістка Ольга Харлан, яка здобула для України першу "бронзу" на Олімпіаді-2024, пояснила, чому потиснула руку екс-росіянці Башті після перемоги у 1/8 фіналу.

Як повідомляє "Суспільне Спорт", після перемоги над Анною Баштою Харлан потиснула руку суперниці й обійнялася з нею перед тим, як покинути доріжку.

За словам Харлан, Башта представляє іншу країну, а саме Азербайджан, впродовж п'яти років.

"Вона з 2019 року представляє Азербайджану і повірте: я знаю, кому не треба тиснути руку. Вона мені вчора побажала "золото", і це дуже приємно", — наголосила українська шаблістка. 

Зазначимо, що торік українська фехтувальниця відмовилася привітати рукостисканням "нейтральну" росіянку Анну Смірнову. За цей вчинок українка отримала чорну картку на чемпіонаті світу. Проте після апеляції Федерації фехтування України рішення вдалося відтермінувати на час світової першості, що дало змогу українській шаблістці виступити в команді, однак тоді дискваліфікація залишалася чинною.

Варто додати, що наступним виступом нашої шаблістки на Олімпіаді-2024 буде командна першість. Змагання в цій дисципліні відбудуться у неділю, 4 серпня.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України зі спортивної гімнастики виступила у фіналі командного багатоборства на Олімпійських іграх у Парижі. Українська команда фінішувала на п’ятій позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.07.2024 13:39