Ольга Харлан. Джерело: olympics.com

Перша медаль України в Парижі: Харлан стає бронзовою призеркою Олімпійських ігор

Ольга Харлан стала бронзовою призеркою Олімпіади-2024 з фехтування на шаблях. У бронзовому матчі вона здолала представницю Кореї Чої Сібін з мінімальним рахунком 15:14.

Це перша медаль України на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Ольга розпочала турнір із трьох впевнених перемог на шляху до півфіналу: над японкою Шіхомі Фукушимою (15:9), азербайджанкою Анною Баштою (15:6) та угоркою Анною Мартон (15:7).

Харлан фехтувала за місце у фіналі з другим номером світового рейтингу француженкою Сарою Бальцер. В очних сутичках з господаркою Олімпіади зазнала п'ятої поразки поспіль — 7:15 на користь чинної віце-чемпіонки в команді.

Суперницею Харлан у бронзовому фіналі стала кореянка Чой Себін, яка в півфіналі поступилася іншій француженці, чинній бронзовій призерці Манон Брюне (12:15).

У поєдинку за третє місце Харлан мінімально повела після стартових уколів, потім кореянка перехопила ініціативу та завершила перший період з рахунком 8:3. У другій половині матчу розрив у рахунку вперше сягнув шести уколів на користь Чой Себін — 5:11. Харлан виявила характер і зрівняла рахунок серією зі шести результативних ударів поспіль — 11:11.

Далі українка продовжила серію сьомим влучним уколом і повернула собі лідерство за рахунку 12:11. Чой Себін вирівняла ситуацію на доріжці, і за два уколи до перемоги між суперницями зберігався паритет — 13:13. Два з трьох вирішальних випадів у сутичці залишилися за Харлан — українка вирвала мінімальну перемогу 15:14 та олімпійську бронзу.

Ольга Харлан – бронзова медалістка Парижа

Інфографіка: Національний олімпійський комітет

Це п'ята Олімпіада для досвідченої шаблістки Ольги Харлан. Дотепер вона була чотириразовою медалісткою попередніх олімпіад (золото та срібло у команді 2008 та 2016 років відповідно, а також бронзовою медалісткою в особистій першості 2012 та 2016 років).

Нагадаємо, що чоловіча збірна України зі спортивної гімнастики виступила у фіналі командного багатоборства на Олімпійських іграх у Парижі. Українська команда фінішувала на п’ятій позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.07.2024 22:20