Ольга Харлан. Джерело: соцмережі

Харлан перебуває за крок від медалі Олімпіади: українка вийшла у півфінал фехтування на шаблях

Провідна українська фехтувальниця Ольга Харлан вийшла у півфінал Олімпіади-2024 у змаганнях на шаблях. У чвертьфіналі наша олімпійська надія здолала угорку Анну Мартон з рахунком 15:7.

Харлан дуже потужно розпочала сутичку, чим підтвердила свої претензії на те, що може перемогти в ній. Згодом вона впевнено довела її до перемоги. Раніше українка заявляла, що на цих Олімпійських іграх розраховує на медаль.

Суперниця нашої фехтувальниці — доволі досвідчена спортсменка, вона представляла Угорщину на Олімпіаді-2016 і на Іграх-2020.

Півфінал Ольги Харлан розпочнеться не раніше 20:00. Пряма трансляція — на місцевих телеканалах "Суспільного". Суперницею українки в півфіналі Олімпіади-2024 стане перша сіяна француженка Сара Бальцер. В іншому півфіналі зустрінуться Себін Чої (Корея) та Манон Брюне (Франція).

Раніше Ольга Харлан пройшла у чвертьфінал Олімпіади-2024, розгромивши представницю Азербайджану Анну Башту з рахунком 15:6.

Це п'ята Олімпіада для досвідченої шаблістки Ольги Харлан. Вона — чотириразова медалістка попередніх олімпіад (золото та срібло у команді 2008 та 2016 років відповідно, а також бронзова медалістка в особистій першості у 2012 та 2016 роках).

Нагадаємо, що в травні українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан виграла срібло етапу Кубка світу з фехтування на шаблі. Жіночі змагання відбулися в болгарському Пловдиві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.07.2024 17:37