Переможні уколи Ольги Харлан. Джерело: FIE

Фехтувальниця Харлан виграла нагороду на Кубку світу в Пловдиві: якого ґатунку медаль в українки

Українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан виграла срібло етапу Кубка світу з фехтування на шаблі. Жіночі змагання відбулися в болгарському Пловдиві.

Про це повідомили інформаційні ресурси Міжнародної федерації фехтування.

Українка стартувала в 1/32 фіналу з перемоги над "нейтральною" Анною Смірновою — 15:8. Вже в наступному раунді Харлан здолала італійку Елоїзу Пассаро (15:8) й здобула право змагатися в 1/8 фіналу. Іншу італійку, 30 у світовому рейтингу Росселлу Грегоріо Ольга перемогла з перевагою в 10 очок — 15:5. А вже до топ-4 потрапила, взявши гору над 17 шаблісткою світу, Елізабет Тартаковскі зі США (15:8).

Найскладнішою сутичкою Харлан на шляху до фіналу стала зустріч з японкою Місакі Емурою. За переваги українки 14:10 суперниця максимально підійшла до того, аби зрівняти рахунок, але поступилася 13:15. Позмагатися за золото Харлан випало з лідеркою світового рейтингу — Сарою Бальцер із Франції, яка цього сезону виграла вже три етапи Кубка світу. Фінальна сутичка завершилася поразкою українки 8:15 і сріблом для Харлан.

Це четверта медаль Ольги Харлан на Кубку світу сезону-2023/2024: Алжир: срібло; Ліма: золото; Афіни: бронза; Пловдив: срібло.

Нагадаємо, що в лютому українська шаблістка Ольга Харлан виборола перше золото нинішнього сезону Кубка світу. Це сталося на етапі у столиці Перу Лімі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.05.2024 20:21